donderdag 10 juli 2014

Dining room | Huisje


Vandaag wil ik jullie onze eet "kamer" laten zien. Het is niet echt een kamer hoor, maar eigenlijk meer een gedeelte, maar dit klinkt mooier! :) Het liefst zou ik er wel een echte kamer van willen maken met mooie ensuite-deuren maar ja dan moet weer de hele boel verbouwd worden... Nee laten we daar nog maar even mee wachten..

Bij foto 1 en 2 zie je onze glas in lood raam. Dit is het raam in de kamer, we hebben er nog een boven de voordeur en nog een in het WC. We hebben deze ramen zelf ontworpen en ook de kleuren zelf uitgekozen. Wij zijn er erg trots op en het past echt in ons huis! Op de eerste foto zie je onze eettafel van de voorkant, deel van de stoelen en de lampen.


Benieuwd geworden naar de rest?


Het is een kloostertafel, het stond al vast dat we een grote, stoere, mooie eettafel wilden en toen kwamen we al snel op een kloostertafel uit. We zagen de tafel bij veel woonwinkels voorbij komen, maar die prijzen! Maar bij een online veiling werd die ook aangeboden, precies de tafel die we zochten en ook de afmetingen! We hebben hem dus voor veel minder, erg fijn! De tafel heeft een grijze wash en is lekker oneffen. Goed, de tafel was binnen maar wat voor stoelen moeten daar nou bij.. Ze moesten niet te groot zijn omdat het eetgedeelte niet erg breed is. Het zijn grijze leren stoeltjes met een stoer uiterlijk. Ook deze hebben we bij de online veiling vandaan.




Dan heb je de tafel en de stoelen, maar het is wel fijn om te zien wat je eet, dus een paar lampen zal ook geen kwaad kunnen. We wilden het liefst 2 grote, zware, oneffen lampen. Ook deze kwamen bij de veiling vandaan. Het is natuurlijk altijd een risico, maar gelukkig is het bij alle spullen goed uitgepakt. Wij vinden het een mooi plaatje zo bij elkaar. Je ziet hier ook onze gordijnen hangen, het zijn donker grijze gordijnen van de Leen Bakker. Zo zie je maar dat niet alles duur hoef te zijn..




Tot slot; nog een keer onze mooie tafeldeco, inderdaad op de eettafel.

Vandaag is mijn laatste dag voor de vakantie, ik zou waarschijnlijk wel minder gaan bloggen maar zoals ik al eerder zei we gaan niet echt op vakantie dus ik houd vast tijd over om te bloggen.

Ik zou het erg leuk vinden als jullie een reactie achter laten en mij gaan volgen, ik ga in mijn vakantie ook eens nadenken over een leuke give-away. Bij hoeveel volgers zou ik dat gaan doen?

Liefs Lieke




21 opmerkingen:

  1. Lieke, prachtig jouw tafel en stoelen, en zoals je zegt niet alles hoeft
    duur te zijn om mooi te zijn, dat zal je nog wel ontdekken op het blog :-)
    geniet van je vakantie hopelijk krijgen we terug zomer-weer
    fijne dag nog
    liefs
    Kathy

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Sfeervol geheel zo! Handig dat je dat via een veiling hebt gekocht, dan heb je toch wat je wil, maar voor een veel leuker prijsje. Ik ben zelf altijd van het onderhandelen haha. Neem bijna nooit iets voor de originele prijs mee. Maarja, dat moet je wel durven!

    P.s: Over je reactie op mijn blog: Ik zie gewoon al je volgers hoor! Alleen sommigen (waaronder ik) hebben er geen foto bij staan, kan hem niet uploaden, weet ook niet waarom.

    Liefs Marieke
    WONEN a la Mar

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hi Marieke!

      Dank je wel voor je reactie.. Toen ik een berichtje bij jou had achtergelaten ben ik van alles gaan proberen en opeens was het zoals nu! Dus ben helemaal blij! :) Ooh wat jammer dat dat niet lukt joh!

      Fijne avond!

      Liefs Lieke

      Verwijderen
  3. Fijne Vakantie Lieke.

    Groetjes,
    Inge, my choice

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Prachtige stoere tafel. Hier past hij niet, anders had ik er zeker ook eentje gewild.
    Liefs Patricia.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Gezellig hoor je eethoek en mooi dat glas-in-loodraam!
    Fijne vakantie, een fijn gevoel is dat hè?

    Liefs Monica

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Geniet van een heerlijke vakantie !!!..ben wel benieuwd waar je woont hoor...denk in het oude dorp.....liefs Ria...x !

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ik ben je inmiddels al gaan volgen. Je eethoek is sfeervol zo. En ik vind je lampen zo gaaf. Ik wens je een hele fijne vakantie.
    Liefs Anneke

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Fijne vakantie, en je hebt een mooie tafel.

    Liefs lai

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Hallo Lieke, leuk dat je even bij mij langs kwam en bedankt voor je lieve berichtje.

    Mooie tafel heb je..Geniet van je vakantie!
    Liefs, Marjonel

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Ik ben je ook gaan volgen hoor! Wat heb je een mooi en sfeervol huis. Ik wens je een hele fijne vakantie.

    Liefs Gonda

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Dag Lieke, echt uitnodigend zoals alles er bij jou uit ziet! Klasse en een warme sfeer!
    Fijne vakantie hoor en hopelijk hou je nog tijd over om wat leuks op je blog te plaatsen zodat we er weer van kunnen genieten!
    Liefs, Jacqueline

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Dit ziet er heel sfeervol uit, de tafel is een plaatje. Zelf wil ik graag een andere eettafel, maar ik vind meerdere stijlen mooi, dus de keus is nog lastig ;-).

    Lieve groet, Ingrid

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Hey
    Ik was aant lezen over jou tafel....ik wil ook zo 1tje
    Bij ons in de buurt staat er 2de hands zo 1te koop een antieke! Maar helaas zolang ons huis er niet staat kan ik niets aankopen dat groot is :-/
    Je hebt super goeie smaak !!!
    Groetjes Jilly van Garcya's place

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Hè lieke wat leuk dat je bent gaan bloggen, en wat een super gezellig en sfeervol huis heb je!!
    Ik heb je ook al terug gemaild, we gaan snel een keer afspreken.
    Groetjes Linda

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Wat een leuk blog heb je....ik kwam je net tegen bij een andere blogster en dacht: even kijken.
    Ik ga me gelijk aanmelden hoor....wat heb je een sfeervol huis!

    groet Trijnie

    BeantwoordenVerwijderen
  16. een kloostertafel is geweldig!
    en droom gewoon lekker verder over je eetkamer, wie weet;-)?
    groetjes, Inge

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Wauw prachtig, mooie foto's! Kloostertafels zijn echt de mooiste en beste tafels die er zijn! Ik heb er zelf ook al jaren één, zou nooit meer anders willen.

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Hele mooie stijl! Heeft wel iets weg van Scandinavisch wonen waar ik helemaal weg van ben. Ik schaf regelmatig dingetjes aan in deze stijl en krijg altijd veel complimenten!

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Echt heel mooi zo jullie eetkamer! Wij hebben ook een kloostertafel staan en dat geeft zoveel karakter aan de ruimte! Bij jullie ook zo te zien, echt heel smaakvol.

    BeantwoordenVerwijderen