dinsdag 1 juli 2014

Broodkast make-over | Huisje


Goedemorgen lieve lezers,

Ik heb al wat reacties van jullie mogen ontvangen, wat ik erg leuk vindt en blij mee ben! :) Dank jullie wel! Ik hoop dat steeds meer mensen mijn posts gaan lezen en dat ik ook steeds meer volgers ga krijgen. Hoe hebben jullie dat gedaan? In het begin ervoor zorgen dat je blog gelezen wordt en dat ze je ook echt gaan volgen..

Vandaag wil jullie iets anders laten zien. Één van mijn creaties die ik heb gemaakt. We wilden in onze woonkamer een mooie kast, vriendlief wilde het liefst iets van een stelling, maar dat werd een beetje rommelig vond ik, op zoek naar een kast.. Ik kwam er al snel achter dat ik zo oude kast uit India wel erg mooi vond. Maar ja die prijs!! Ik dacht dat kan ik zelf ook wel. Dus op marktplaats op zoek naar een oude broodkast. Hieronder zie je hoe die was.. Ik dacht voor dat geld kan ik altijd proberen om er iets van te maken.. Toen we hem gingen ophalen zei vriend nog: wat ga je hier van maken? Ik vind het niet zo.. (Als ze dat zeggen..)


Benieuwd naar het resultaat?



Maar goed ik dacht ik probeer het gewoon.. Hij was erg donker rood en stonk echt heeel erg, haha. Dus eerst een paar dagen buiten gezet met zeepjes en geurstokjes erin. Daarna goed geschuurd maar niet volledig kaal geschuurd. Daarna de hele kast behandeld met de grijze wax van Painting the Past en gelijk vervaagd met een doek. 




Tada! Zo is die dus geworden, het is niet eens zo hele grote verandering, maar wel genoeg om er een ander uiterlijk aan te geven en vriendlief hem mooi te laten vinden. Echt iedereen die binnenkomt, vindt het een geweldige kast en wilt er ook zo één. Ik heb al twee opdrachten staan, hihi. Dus zo zie je maar gewoon proberen! Ik vind alles wat er op en naast staat nog een beetje druk enzo, dus dat ga ik allemaal nog veranderen en dan maak ik er een betere foto van als het helemaal naar mijn zin is..


Op de foto hierboven zie je ook een stukje van onze vloer. Er lag een eikenhouten vloer in ons huis toen we hem kochten maar er zat een beetje een oranje olie over.. hmm.. dat moest er af! Toen eerst laten kaal schuren en daarna met z'n tweetjes op onze knieetjes met een blokkwast een donkere beits erover.. En hij is echt zo geworden als we wilden! Mooi warm en niet egaal. Maar afgelopen zaterdag dus een feestje gehad en dan zie je dat er met stoelen is geschoven.. Heeft één van jullie een tip hoe ik dit het beste kan verhelpen? Poetsen helpt helaas niet..

Alvast bedankt voor jullie reacties en tips! Ik ga vandaag ook lekker op andere blogs kijken en volgen!

Liefs Lieke

8 opmerkingen:

  1. Leuk gedaan! Gaaf om hem lekker zo te laten en niet opnieuw te verven!
    groetjes Dineke

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hi Dineke!

      Dank je wel voor je snelle reacties, ja vind hem eigenlijk wel heel gaaf geworden! Erg blij mee!

      Liefs Lieke

      Verwijderen
  2. O wat leuk. Ik ga je volgen hoor! Succes met bloggen.
    Liefs Patricia.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dank je wel voor je leuke reactie. Helemaal leuk dat jij ook een blog hebt. Ik ga me gelijk aanmelden via Bloglovin.
    Liefs, Martine

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hi Martine!

      Dank je wel! Leuk, dank je wel!

      Liefs Lieke

      Verwijderen
  4. Super mooi is die kast geworden, ook ik vind het heerlijk om van iets dat er niet uit ziet toch weer iets moois te maken! Het is leuk om dan ook soms de reacties van anderen te horen na de metamorfose!
    Lieve groetjes, Jacqueline

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Vanavond per toeval op je blog gekomen doordat ik er heel veel volg met creatieve ideeën voor wonen . Heb je wel vilt onder je stoelpoten? Dat geeft bescherming aan een houten vloer maar waarschijnlijk weet je dat wel. Ik ga je volgen op je leuke blog. Heb zelf geen blog. Groeten van Ellen uit Garderen

    BeantwoordenVerwijderen