vrijdag 27 juni 2014

Slot Zuylen | Dagje weg

Hallo lezers,

Afgelopen zondag zijn wij een dagje met mijn ouders op stap geweest. Wij hebben 8 maanden bij hun ingewoond, omdat wij ons appartement in Utrecht binnen 2 dagen hadden verkocht en nog niks nieuws hadden. Natuurlijk super dat de verkoop zo snel ging maar daardoor zaten we wel met een probleem, gelukkig zo opgelost met lieve ouders. Maar 8 maanden is wel lang hoor als je gewend bent op jezelf te wonen.. ;) Maar om hen te bedanken hebben wij hen dus een dagje meegenomen gezellig. Wat ga je dan doen? Zoveel ideeën maar waarom niet gewoon de omgeving verkennen? We zijn nu woonachtig in Maarssen-dorp. Dus even googelen wat er in de omgeving te doen en te zien is; slot Zuylen kwam al snel tevoorschijn. Ziet er leuk uit!

Benieuwd naar meer?Afgelopen zondag zijn we dan dus bij Slot Zuylen geweest in Oud-Zuilen. Eerst heerlijk rond gelopen in de tuinen, erg mooi. Ook het slot is al erg mooi van buiten zoals je op de foto's kan zien. Je hebt op vaste tijden rondleidingen, normaal gesproken willen we gewoon zelf even "snel" rond lopen. Maar dat kan hier niet, als je naar binnen wilt moet je dat doen met een rondleiding. Maar ook dit was geslaagd! Niet een te lange rondleiding van een uur. Binnen mochten er helaas geen foto's gemaakt worden.

Daarna nog even op het mooie terras buiten gezeten met een lekker verfrissend drankje, waarnaar we vervolgens uiteten zijn gegaan bij de Heeren van Maarssen. Dit was ook erg geslaagd, wel erg druk dat kwam door het heerlijke weer! Hieronder een sfeer impressie!

De mooie aangelegde tuinen.

Slot van een afstandje.Hier zie je een klein stukje van het terras rechts.

Ik met mijn vriend bij de ingang van het slot.

Mijn ouders bij de poort van het slot.


Voor nu dus weinig over mijn liefde voor wonen, maar opzich sluit dit er wel op aan; mooie oude gebouwen waarbij je kan wegdromen wat daar allemaal is gebeurt. Hieronder een mooi digitaal bloemetje voor mijn lezers! Dit staat nu op mijn salontafel in een nieuwe vaas. De volgende keer laat ik meer zien van mijn huis.
Liefs, Lieke12 opmerkingen:

 1. Hallo Lieke, ik kom hier omdat je een reactie achter liet bij Seizoen & Stijl. Ik ben de maker van het blog, en ik reageer nooit namens S&S, maar geef op dat blog natuurlijk wel altijd antwoord op vragen. Ik heb al 5 jr een eigen blog, en van daaruit reageer ik wel altijd.
  Ben dan ook heel benieuwd naar je huis.
  Al is Zuylen ook mooi.

  Fijn weekend
  Lieve groet lia

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hi Lia,

   Wat leuk dat je zo snel heb gereageerd! :) Ik ben een beetje bezig met het aanpassen van mijn blog. Wat een mooie winkel is Seizoen & stijl zeg! Vanaf het weekend ga ik foto's van mijn huis plaatsen.

   Kan jij mij mischien vertellen hoe ik blogs kan volgen en hoe andere mijn blogs kunnen volgen?

   Alvast bedankt!

   Liefs Lieke

   Verwijderen
 2. Hoi Lieke,
  Bedankt voor je berichtje op mijn blog...ik wil toch even hier reageren, ook al heb ik even een zomerpauze ingelast...want je vroeg of ik op je blog wilde kijken...ik ben zéér benieuwd naar de rest, het ziet er veelbelovend uit.
  Voor jou ook een fijne Zomer en vakantie.

  Groetjes,
  Inge, my choice

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hi Inge,

   Wat leuk dat je ondanks je vakantie wel reageerd! Dank je wel! Hoop dat je ook van mijn blog gaat genieten!

   Geniet van je vakantie!

   Liefs Lieke

   Verwijderen
 3. Bedankt voor je reactie op mijn blog en natuurlijk kom ik op jouw blog een kijkje nemen! Ik ben nog nooit op Slot Zuilen geweest (gek eigenlijk, want ik woon er zo dichtbij) Toch maar eens een keer doen!!
  Fijn weekend!!

  Liefs Monica

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hi Monica,

   Wat leuk dat je een kijkje komt nemen! :) Ik heb een nieuwe post gepost! Ja wij doen ook altijd dingen ver weg, maar waarom niet een keer dicht bij huis op stap? Erg leuk is het hoor, we hadden natuurlijk wel erg geluk met het weer!

   Liefs Lieke

   Verwijderen
 4. Welkom in blogland, gezellig! ben benieuwd naar je huis -)

  Fijn weekend, Dorine

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hi Dorine,

   Dank je wel! Vind het alleen wel lastig om volgers te krijgen.. Hoe heb jij dat gedaan?

   Heb een nieuwe post met een klein stukje van m'n huis, veel plezier met lezen/kijken!

   Liefs Lieke

   Verwijderen
 5. Nou wat leuk zit even bij je te gluren op je blog...ik woon ook in Maarssen dorp !!..grappig !!!...leuk !! tot gauw !! liefs Ria..x !

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Echt?? Wat leuk joh!! Waar woon je precies?! Jeetje echt toevallig!

   Liefs Lieke

   Verwijderen
 6. Wij hebben een bloemen winkel in het dorp Bonhof bloemen maar heb nu vakantie...)))

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oow ja dat ken ik wel! Grappig! Ben ik wel eens geweest, Mn nicht had laatst bij jullie een oud lepelrekje voor me met tegeltjes bij jullie gekocht,. Erg leuk!

   Verwijderen